Бизнес и Политика

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов: България е запазила уникални видове дивеч

България е запазила уникални видове дивеч и обществото трябва да се гордее с този факт. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в словото си при откриването на 25-тото поредно издание на международното изложение „Наслука – лов, риболов, спорт“, което се провежда от 14 до 17 септември в Интер Експо Център – София. В тържествената церемония участие взеха управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов, военният министър Красимир Каракачанов, инж. Васил Василев, председател на Управителния съвет на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ и Асен Пиперков, председател на Управителния съвет на Български ловно-рибарски съюз.

Военният министър подчерта важната функция на любителите на природата. „Трябва да помним, че като ловци и риболовци освен, че упражняваме любимото си занимание, се грижим за природата и опазването на дивеча и разнообразието на видовете“, каза Красимир Каракачанов.

„През тази година общо 13 нови фирми участват в изложението „Наслука – лов, риболов, спорт“ за първи път“, каза в приветственото си слово управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов. Той напомни, че за поредна година международният форум отбелязва положителни тенденции в своето развитие. Последното издание на изложението през 2016г. отчете над 10% ръст в броя на изложителите, заетите площи и броя на посетителите.

„На…