Интериор

Модерен и практичен дизайн на спалня с приобщен балкон

Приобщаването на балкона към жилищното пространство е един страхотен начин за оптимизация на спалнята, осигуряващ по-голямо удобство и повече свободно място, а както ще видите в тази статия – възможност за създаване на отделна работна зона. Пространството от балкона е много добре усвоено и превърнато в удобно работно място, предлагащо на собствениците възможността да работят в комфорта на собствения си дом.

Спалнята е със стандартно разположение, като в центъра е разположено голямо легло, за което собствениците споделят, че много трудно са избрали, посещавайки десетки магазини, предлагащи спално обзавеждане и спални комплекти. До леглото е изградена система за съхранение, която е и визуалния разделител между спалнята и работната зона, заемаща мястото на някогашния балкон. Предвидени са и плътни бежови завеси, които предлагат възможност за пълно разделяне на двете зони, когато това е необходимо.


Точно до вратата на стаята е позициониран голям гардероб, осигуряващ изобилие от място за съхранение, както на дрехи, така и на хавлии, спално бельо и други предмети. Фасадата на гардероба, както и на останалата част от мебелите в стаята е решена в бяло, което идеално контрастира с тъмното дърво, което виждаме на пода и в някои детайли от модулната мебел срещу леглото. Важно е да отбележим, че мебелите са изработени по поръчка, тъй като, както споменахме по-рано собствениците разгледали много спални комплекти, но не успели да открият подходящия за тяхната спалня.

Върху стените забелязваме тапети с флорални мотиви в светло бежов нюанс, а таванът е разделен на две нива и решен в бяло, като вътрешната част е осветена от скрито LED осветление. Освен светлите цветове и допълващите ги тъмни дървесни тонове, в стаята откриваме и детайли в богат тюркоазен цвят в лицето на възглавниците, спалното бельо, рафтовете и нишите на балкона, които внасят необходимата доза цветно настроение в стаята.