Изкуство и Общество

Опозицията на Острова: Готови сме да управляваме и да договорим Брекзит

Британската Лейбъристка пария е готова да управлява и да договори споразумение за Брекзит, заяви нейният лидер Джереми Корбин, цитиран от ВВС.

На партиен конгрес в град Брайтън Корбин каза, че основната опозиционна сила във Великобритания е по-способна да управлява от консервативното правителство на премиер Тереза Мей.

„Готови сме да управляваме“, заяви Корбин в реч, с която закри конгреса, започнал през уикенда. „Готови сме да изградим нови прогресивни отношения с Европа“, подчерта той.

Корбин каза още, че иска да се бори също така с неравенствата, да укрепи системата на общественото здравеопазване и да отвърне на предизвикателството на така наречена роботизация в сферата на заетостта.

Лидерът на лейбъристите изтъкна слабостите на десния кабинет, разделен от вътрешни борби за власт и по въпросите за водене на преговорите за Брекзит.

„Торите виждат по-голям интерес в защитаването на позиции в техен собствен интерес, отколкото да получат възможно най-добро споразумение за Великобритания“, каза той.

„Ако имаше само една причина торите да се оттеглят от властта, то бъркотията около Брекзит би била достатъчна. Ето защо отправям едно просто послание към правителството – в интерес на Великобритания, съвземете се или отстъпете мястото си“, призова Корбин.