Интериор

Креативен дизайн за всекидневна със страхотен детски кът

Всекидневната е мястото, където всички се събираме заедно, често седнали пред телевизора, децата играят наоколо и всичко е прекрасно. Днес ще ви покажем едно нестандартно интериорно решение за всекидневна, която е разделена на две зони. Едната е предназначена за възрастните – стилна, удобна и спокойна, а другата е пълна нейна противоположност и е създадена за децата – цветна, предлагаща интересни занимания за активна игра.

Всекидневната предлага спокойна среда за родителите и зона за активни занимания за децата на едно място, като по този начин родителите и децата са в едно помещение, без да си пречат взаимно, имайки всичко необходимо, за да си прекарат добре.

Игралната зона заема около 40% от общата площ на помещението и е с коренно различен дизайн. Откроява се с атрактивен „оранжев“ цвят и несъмнено е първото нещо, което привлича вниманието, щом се влезе в стаята. В тази част от стаята са създадени множество предпоставки за катерене, включително дори и малка катерачна стена, както и люлеещ се стол и пейка, към които може да се добавят и маси за четене и тренировка. Подът в тази зоната е направен от специално спортно покритие, което минимизира възможните наранявания в случай на падане.

Всекидневната се решава в далеч по-спокойна цветова палитра, предлага удобен диван и телевизионна зона, която може да се използва и за видео игри с помощта на игрова конзола. За да се създаде уют и топлина, в хола е поставена био камина, която е един чудесен източник на домашен уют. Върху една от стените тук е монтирана красива и функционална система за съхранение с нестандартна форма, която предлага достатъчно място за книги, произведения на изкуството и други декоративни елементи.

Остана само да обърнем заслужено внимание и на осветлението в този интериор. То е изцяло вградено, като са използвани различни по форма и интензитет осветителни тела в двете зони. Във всекидневната откриваме вградени в тавана профилни тела с различна дължина, а в детския кът е заложено на малки прожектори, вградени в ромбоидни ниши, които съответстват на формите в зоната.

Идея за комбиниране на функционалността на детска зала за игри и всекидневна се оказва необичайна и интересна за реализацията, като в крайна сметка тази стая се превръща в център на цялото жилище, където всички членове на семейството се радват да прекарват времето си заедно.