Изкуство и Общество

Кой е стрелецът от Лас Вегас?

От ФБР са разпитали брата на стрелеца от Лас Вегас Стивън Падок, съобщи „Гардиън“.

По-рано днес 64-годишният Падок откри стрелба срещу публиката на концерт в града. В резултат на това загинаха 50 души, а още стотици бяха ранени.

„Той ми беше брат и това е като астероид, паднал от небето. За последно говорих с него, когато търсихме майка ни, докато бушуваше урагана Ирма. Не знам той да е бил запален по оръжията. Нямам представа от къде се е сдобил с тези оръжия. Той не е бил военен или нещо подобно. Честно казано, когато разбрах за стрелбата, наистина се притесних за приятелката му Мери Лу Денли. Реших, че може да е наранил и нея. Дано тя да е добре. Не знам как му е хрумнало да направи това. До колкото знам той имаше пари да живее спокойно до края на живота си. Всички сме ужасени. Не можем да разберем как се е решил да го направи“, заяви Падок.

По-рано полицията съобщи, че е открила Мери Лу Данли. Тя обаче не е заподозряна.

Падок е най-възрастният атентатор в историята на САЩ. Вече стана ясно, че това е било най-кървавото нападение в историята на страната . Няма информации нападателят да е имал връзка с терористични групировки, като се смята, че той е действал самостоятелно.

Чрез свой сайт от групировката „Ислямска държава“ поеха вина за атентата. Според близките на Падок той никога не е проявявал интерес към подобни групи.