Изкуство и Общество

Гигантски паяци превземат Обединеното кралство

Експерти прогнозират нашествие на 150 милиона паяци-гиганти в домовете на жителите на Великобритания. Феноменалните им размери се дължат на топлото лято през годината, съобщава в. The Sun.

Учени предупреждават, че членестоногите с размер от 7,5 сантиметра ще предизвикат неприятни чувства в много домакинства. На тези твари им е провървяло това лято, казват експертите. Заради жегите силно е нараснал броят на мухите, което осигурява богата храна на паяците в размножителния им период.

При обикновени условия тези животни странят от домовете на хората, но необходимостта да се чифтосват и да снасят яйца променят поведението им.

Експертите препоръчват на британците да проверят домовете си за паяжини и прашни ъгли, които са отлична среда за паяците.

Най-успешното противодействие срещу неканените гости е редовното почистване на помещенията. Добрата новина в случая е, че ухапването на гигантските паяци не е опасно за хората и домашните любимци, тъй като те не са отровни за разлика от събратята си в южните страни.