Интериор

Интериор за детска стая с космически мотиви и много LEGO играчки

Интериорът за детска стая на който попаднах тази сутрин ме удиви. Може би защото съм голям фен на космоса, може би защото цялата концепция на стаята е гениална и добре планирана или пък защото цветовете, декорациите и всичко в помещението е просто перфектно.

Стаята е проектирана за три момчета в различни възрасти, но с еднакви интереси в сферата на космическото пространство, спорта и разбира се – любовта към безграничната вселена на LEGO играчките. Благодарение на приличните размери и доброто планиране, площта на помещението е разпределена между няколко основни зони – спалня, библиотека и зона за активна гимнастика, а балкона към стаята е превърнат в малка работилница и изследователски център.

Основната забележителност на проекта според мен са дръжките на гардеробите под формата на Марс и Луната, а най-функционална и интересна идея е плъзгащия се панел под едно от леглата, който предлага голяма маса за игра с играчките LEGO. И трите момчета са пленени от магията на космоса и от необятната вселена на LEGO, а основното им хоби е да колекционират интересни играчки, книги и комикси, свързани с любимия им космос и филми, свързани с него.

В интериорът на детската стая съществуват достатъчно системи за съхранение, които предлагат отворени и затворени пространства, нужни на момчетата за поставяне на техните колекции. Създадените спални места са по модел на тези, намиращи се в капсулите на космически кораб, а спортния уред, разположен до тях е удобен и достъпен, така че да е първата дестинация за децата веднага след ставане от сън.

На балкона е изградена голяма работна маса, която е чудесно място за игра, рисуване и писане на домашни. До нея е поставен телескоп, чрез който децата се учат да наблюдават и изследват любимото им място – космоса.