Автомобили

Всъдеход от създателите на хиперколата с 5000 к.с.

Базираната в Дубай компания Devel Motors, нашумяла с хиперколата Sixteen с мощност 5 000 к.с., избра домашния си автосалон за дебюта на нов модел. Шестколесният всъдеход Sixty ще се продава за $450 000 (близо €383 000).

Производителят не съобщава никакви технически подробности за чудовището. Известно е единствено, че Devel Sixty има портални мостове, автоматична система за регулиране на налягането в гумите и салон с шест места. От компанията твърдят, че всъдеходът е цивилна версия на военна машина.

Освен новия модел на щанда на Devel в Дубай бе показана и серийната версия на Sixteen. Хиперколата има 12.3-литров V16 с четири турбокомпресора, разработен от американските специалисти по двигатели за драгстери Steve Morris Engines.

Публикация, споделена от ARABMONEY OFFICIAL™ (@arabmoneyofficial) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Агрегатът развива мощност от 5 007 к.с. и максимален въртящ момент над 5 300 Нм, които според Devel ще бъдат достатъчни за преодоляването на бариерата от 500 км/ч и ускорение от 0 до 100 за 1.8 секунди.