Бизнес и Политика

Тайван и САЩ в подкрепа на половата равнопоставеност и предприемачеството

Международният семинар, посветен на развиване потенциала на жените-предприемачи в сектора на високите технологии, приключи. Събитието се проведе тази седмица в столицата на Република Китай, като в него участие взеха 21 експерти от 12 държави, които обсъдиха най-добрите практики и най-новите иновации в Азиатско-тихоокеанския регион.

Съвместно организизрано от Министерство на външните работи и Американския институт в Тайван, тридневното събитие се проведе под егидата на Рамковото споразумение за сътрудничество и обучение между Тайван и САЩ – платфорама за справяне с глобалните и регионалните предизвикателства. Сред говорителите на събитието се открояват имената на министъра без портфейл Одри Танг и Юджийн Корнелиус – заместник администратор на Администрацията на малкия бизнес във Вашингтон.

По време на церемонията по откриването главният секретар на Министерство на външните работи Питър Цай заяви, че подкрепата на жените-предприемачи в сектора на високите технологии подчертава ангажимента на правителството за постигане на полова равнопоставеност в страната и чужбина. По негови думи това ще окаже положителен ефект и в икономически аспект, доколкото тази индустрия предлага много инвестиционни възможности.

В отговор на изявлението на Цай, директорът на Американския институт в Тайван Кин Мой похвали Република Китай в ролята й на защитник на правата на жените и предприемачеството в Азиатско-тихоокеанския регион. „Ние сме решени да п…