Изкуство и Общество

В Струмица посрещнаха Борисов с „Бойко, Бойко!“

Българският министър-председател Бойко Борисов бе посрещнат с викове „Бойко, Бойко“ в македонския град Струмица. Днес там правителствата на България и Македония проведоха съвместно заседание. Преди това Борисов и колегата му Зоран Заев се срещнаха „на четири очи“ във Водочки манастир „Свети Леонтий“ над македонския град.

След срещата Борисов и Заев поднесоха цветя на паметника на Борис Трайковски. После веднага двамата премиери се срещнаха и с граждани на Струмица. Те ги посрещнаха с бурни ръкопляскания и приветствени възгласи.

„На Балканите трябва да се пазим от думи като „нова епоха”, „исторически” – повече скромност ни е нужна, отколкото величие. Трябва да забравим, че тук е Велика Албания, Велика Македония, Велика България, Велика Сърбия – колкото по-бързо забравим, че сме „велики”, толкова по-бързо инфраструктурата и доходите ще се изравнят със Западна Европа, заяви Борисов след съвместното заседание на правителствата.

„Официално бяха подписани споразумения за сътрудничество в областта на отбраната (вкл. и за модернизация на македонски танкове Т-72 у нас), енергетиката (нова междусистемна газова връзка), туризма (съвместно приемане на туристи от трети страни), комуникациите (падане на цените на ромунига) и други“, продължи той.

Според македонския премиер Зоран Заев това е естествено продължен…