България Север

Постоянните комисии към Общинския съвет заседават на 27 и 28 ноември

Актуалното финансово състояние на общинските търговски дружества за третото тримесечие на 2017 година ще бъдат представени на заседания на две от постоянните комисии към Общински съвет – Плевен този месец. Съветниците в ПК „Бюджет и финансова политика“ и ПК “Стопанска политика и транспорт” ще обсъждат отчетите на „Дентален център 1 Плевен“ ЕООД, „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Тибор“ ЕАД, Паркстрой“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД, „ДКЦ 3 – Плевен“ ЕООД и „ДКЦ 2 – Плевен“ ЕООД. През ноември заседават девет от десетте постоянни комисии към ОбС – Плевен. Заседанията са на 27 и 28 /понеделник и вторник/. Проектите за дневен ред, предложенията и преписките, които ще бъдат обсъждани, са публикувани на страницата на Общинския съвет https://obs.pleven.bg/, раздел „Заседания“ – „Заседания на постоянни комисии“ https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-noemvri-2017-g

23 точки и три питания на общински съветници в дневния ред на сесията следващия четвъртък

27 НОЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
ПК „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов се събира от 14,00 ч. в Актовата зала на Община Плевен. Дневният ред на комисията е в три точки. Съветниците ще се запознаят с искане от Община Мок Чау във виетнамската провинция Сон Ла за побратимяване с община Плевен. Родните дипломати искат мнение от ръководството на Община Плевен и Общинския съвет по предложението. В случай на положително становище, до местната власт ще бъде изпратена официална покана и ще започне процедурата по подписване на споразумение между двете общини. Такива споразумения досега има между Ханой и София, Хошимин и Бургас, Хюе и Велико Търново и др. Пред Комисията ще бъде представено и отворено писмо от ветерани, футболни деятели и фенове на ОФК „Спартак” /Плевен/, и искане от клуб „Плевен Рейсинг Тим” за отпускане на средства.
ПК „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев заседава от 15,00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен по 7 точки. Съветниците ще обсъждат предложение за приемане на План-сметка за приходите от такса битови отпадъци и разходите за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови отпадъци и чистотата на територията на Община Плевен, и честотата на извозването на съдовете през 2018 г.; проект за улична канализация по ул. „Брацигово” в Плевен; предложение за даване съгласие за поставяне на информационна табела с имената на автори, проектанти, художници и скулптори, участвали в изграждането на Панорама „Плевенска епопея 1877”; др.

ПК „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков се събира от 16,00 в Заседателната зала по 26 точки. Комисията ще се запознае с информация за актуалното финансово състояние на общинските търговски дружества за третото тримесечие на 2017 г., ще разгледа и предложение за определяне на цени и продажба на движими активи, собственост на Община Плевен. Част от дневния ред са още предложение от Васил Василев – директор на ДКТ ”Иван Радоев” за финансово подпомагане дейността на театъра; писмо от НЧ ”Пробуждане – 1907” – с. Тученица за отпускане на финансови средства за ремонт на читалището; заявления от кмета на с.Горталово Пламен Петков – за отпускане на средства за почистване коритото на река “Чернялка”, за благоустрояване на гробищният парк в селото, за изграждане на параклиса и за ремонт по сградата на кметството. Заявление е постъпило и от кмета на с.Бохот за отпускане на допълнителни финансови средства във връзка с неотложни ремонтни дейности на уличната мрежа. На вниманието на съветниците ще бъдат и няколко писма – от Ветеринарна клиника ”ИДА – ВЕТ” за отпускане на средства за преасфалтиране на ул.”Олимпийска”, от кмета във връзка с искане за асфалтиране на ул.”Брацигово”, писмо от БСАПОП за проблеми със състоянието на Автогара – Плевен и от фирма “Тролейбусен транспорт” относно стойността на пътуването в градски условия.

ПК “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев се събира от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на заседанието е от 14 точки. Точка първа е информация за актуалното финансово състояние на третото тримесечие на 2017 г. на общинските търговски дружества и отчет за дейността на ОП ”Управление на общински земи и гори”за периода 1 януари 2017 – 30 септември 2017 г.

ПК „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов заседава от 18,00 ч. в Заседателната зала. Комисията ще обсъжда 9 точки – предложение за План – сметка за приходите от такса битови отпадъци и разходите за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови отпадъци и чистотата на територията на Община Плевен, и честотата на извозването на съдовете през 2018 г.; предложение за даване на съгласие „Инжстрой” ЕООД – Плевен да сключи административен договор за безвъзмездна финансова помощ по ОП „Иновации и конкурентноспособност” 2014-2020 г.; писмо от читалище „Съгласие – 1869” за необходимост от ремонт на част от покривната конструкция на сградата, в която се помещава читалището; др.

28 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/
ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова заседава от 15,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред е от 9 точки. Комисията ще обсъди предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване върху имоти общинска собственост за развитие на читалищна дейност; предложение от Ивайло Атанасов – председател на НЧ ”Съгласие 1869” за създаване на Комисия за проверка и оценка на дейността на читалищната дейност в общината; писмо от НЧ ”Пробуждане 1907” – с. Тученица за отпускане на финансови средства за частичен ремонт на читалището; писмо от НЧ ”Тракия 2013” за предоставяне на помещение за нуждите и развитието на читалищната дейност. Пред съветниците ще бъде представено писмо и от ОУ ”Валери Петров” – Плевен относно предоставяне на самостоятелна сграда на училището, както и от вокална група ”Северняшки ритми” относно бъдещето на певческата група и НЧ ”Пробуда – 1990” в жк ”Дружба”.

ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава от 16,00 ч. в Заседателната зала по 17 точки. Комисията ще разгледа предложение за определяне броя, предназначението и местонахождението на отделните видове общински жилища; предложение за прекратяване на съсобственост; предложение за продажба на земеделска земя – частна общинска собственост в землището на с. Къшин; др.

ПК „Здравеопазване и социална политика“ с председател проф. д-р Начко Тоцев заседава от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред е в 4 точки – обсъждане на искане от община Мок Чау, СР Виетнам за побратимяване с община Плевен и на молби за отпускане на еднократна финансова помощ.

ПК “Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева заседава от 18,00 ч. в Заседателната зала по дневен ред от 8 точки. Първа точка е обсъждане на предложение за даване съгласие за поставяне на информационна табела с имената на автори, проектанти, художници и скулптори, участвали в изграждането на Панорама „Плевенска епопея 1877”.

Заседанието на Общински съвет – Плевен е на 30 ноември /четвъртък/ от 09,00 часа в Конферентната зала на сграда “Гена Димитрова”. Предложеният дневен ред е от 26 точки.

Материалът Постоянните комисии към Общинския съвет заседават на 27 и 28 ноември е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.