Интериор

Старо жилище, превърнато в модерен апартамент с ретро докосване

В статията ще ви покажем цялостната промяна на едно жилище, част от стара къща, намираща се в Москва, Русия. Къщата е наистина стара, а жилището не е било ремонтирано никога, така че както сами се досещате, състоянието му е било отчайващо. Въпреки, че подобно жилище, намиращо се в стара къща не може да се сравни със съвременен апартамент, част от модерна жилищна сграда, много хора избират именно такъв тип апартамент, харесвайки здравите им тухлени стени, добрата височина на таваните и уникалният стил, който притежават.

Отговорникът за преобразяването на този апартамент, който първоначално изглеждал наистина мрачен и депресиращ, е архитектът Максим Тихонов от архитектурно студио m2project, който превърнал жилището в модерно и функционално пространство с ретро докосване.

В кухнята и в спалнята са съхранени автентичните тухлени стени, които са оставени на показ. Те придават топлина на пространствата, създавайки една уютна и приветлива обстановка. В дневната са поставени стъклени врати, свързващи малките балкони, които позволяват на естествената светлина да влиза и запълва пространствата, като по този начин се елиминира тъмнината – една от основните причини за мрачното впечатление, което изпълвало апартамента преди ремонта.

Дизайнът показва изобилие от текстури, боядисани стени, тухли, бетон, дъбови подове и други. За да се избегне претоварване на пространствата, стените са решени в преобладаващо бял цвят. Обзавеждането е много интересно  благодарение на смесицата от модерен и ретро стил, която създава някои наистина уникални, но и функционални зони за съхранение.