България Север, Спорт

„ВАС Етъра“ победи „Копакабана“ в дербито на кръга

снимка: АНЛ – Габрово

След изиграването на 13-я кръг от Английската неделна лига по футбол на Габрово разликите в челото на класирането станаха минимални. От първо до шесто място разстоянието е само осем точки, а от първия до петият – шест. Това само потвърждава, колко равностойна и силна е габровската лига през този сезон.

Това показа и дербито на кръга, между „ВАС Етъра“ и „Копакабана“. Преди мача двата отбора бяха начело на таблицата, с равни точки и борбата беше за едноличен лидер. Мачът се оказа изключително оспорван и драматичен, в който освен пет гола, имаше и четири червени картона.

Милен Панчев откри за „Копакабана“, но скоро след това, едно от софийските попълнения в тима на „ВАС Етъра“ Марин Желев изравни. Ивайло Райнов отново даде аванс на носителите на Купа Габрово, но след груба грешка в защита Сашо Маринов възстанови равенството. Последва отстраняване на състезател от „ВАС Етъра“, след което при контраатака и с човек по – малко на терена, чрез Васил Мартонин „ВАС Етъра“ отбеляза трети, оказал се и победен гол в мача. Така тимът на Радослав Спасов застана еднолично на първо място в класирането.

В другите два мача, сочени предварително за дербита, драмата липсваше. Шампионите от „ФК Стеф – Фреш“ макар и с известни трудности победиха „ФК Веспа“ с 6:0. По два гола отбелязаха Иван Лесев и Детелин Станчев.

снимка: АНЛ – Габрово

„ФК Габрово – Палаузово“ също спечели с разлика 5:0 над тима на „Ястребите“. С два гола за победата се отличи Павел Велчев – Парфето.

„ФК Старо Село 777“, който също е сред лидерите в таблицата, постигна успех над „Вихър Яворец“, с 8:4. Захари Михайлов и Радослав Гутев отбелязаха по три гола за победата на отбора си.

Изненадата на деня може да се каже, че дойде от тима на „Street football“, който с хубава игра победи „Рио“, с 4:3. Автогол на Атанас Карапалов и голове на Иван Иванов, Петър Добрев и Марин Маринов, донесоха напълно заслужената победа за момчетата от Шумата.

В последната среща за седмицата „Приятели“ и „Идеал Стандарт Видима“ изиграха поредният драматичен и оспорван двубой от АНЛ – Габрово. Ивелин Лалев откри за тима на „Приятели“, но с голове на Никифор Велков и Чавдар Чанков, севлиевци осъществиха пълен обрат и спечелиха трите точки, след 2:1.

През седмицата бяха изиграни и два отложени двубоя от програмата на лигата. „ФК Старо Село 777“ победи „Идеал Стандарт Видима“ с 8:3, след три гола на Павлин Иванов и по два на Захари Михайлов и Радослав Гутев.

„ФК Габрово – Палаузово“ пък се наложи над „Копакабана“ с 3:2. Два гола отбеляза Павел Велчев – Парфето, а един добави Маргарит Георгиев.

Този четвъртък е отложената среща между „ФК Старо Село 777“ и „FC Eagles“, а в неделя предстои да се изиграе и 14 кръг от АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730