България Север

За осемнадесети път ИМКА – Габрово отбеляза Деня на доброволците

снимка: Областен управител – Габрово

Традиционно ИМКА – Габрово отпразнува Международния ден на доброволеца – 5 декември с официална церемония за награждаване на доброволци на годината в различни категории, музикални изпълнения и почерпка. Гости на събитието бяха повече от 120 ученици, учители, младежки работници и доброволци.

Тази година в празника бе включен методът на „живата библиотека“, чрез която млади хора и доброволци разказаха за своя доброволчески опит, какво ги мотивира и всъщност какво е за тях доброволчеството.

Марина Папазова, младежки работник в МИКЦ – Габрово, сподели: „Радваме се, че и тази година получихме много номинации за млади и не толкова млади, но активни доброволци, както и информация за много инициативи и проекти през 2017. Споделихме опит и раздадохме много награди! Така преминаха 18-ите годишни награди „Доброволец на годината“ 2017. От името на целия екип на ИМКА – Габрово и Националния алианс за работа с доброволци казваме нашето искрено Благодаря на всички, които са били активни във своите населени места в Област Габрово, които са показали своята съпричастност и добра воля и са внесли позитивна промяна в живота на различни групи деца, младежи, семейства, възрастни хора в нашата област.

Благодарим Ви, че бяхме заедно! Благодарим Ви, че споделихте празника с Нас!“

снимка: Областен управител – Габрово

Специални благодарности от ИМКА – Габрово поднесаха и към музикалните изпълнители по време на празничната вечер – Карлос Санз Блеса, Сияна Калоянова и Моника Златева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730