Интериор

Как да създадем перфектния домашен офис

Независимо дали вашият домашен офис е предназначен за провеждане на бизнес срещи, място, където творите или просто кътче за плащане на сметки и организиране на графика – вие заслужавате повече от метално бюро и допълнителен стол, тикнати в някое ъгълче. Защо? Офисът, който отразява дизайна и комфорта на останалата част от дома ви, лесно ще се превърне в място, където ще не само ще оспявате да свършите повече работа, но тя най-вероятно ще е и по-качествена. В следващите редове сме ви приготвили пет съвета за създаване на очарователно и практично работно пространство.

Разположение

Щом сте решил ида създадете свой домашен офис, то най-вероятно ще прекарвате много часове там, така че не се лишавайте от пространството (или иначе казано не се задоволявайте с бюро в коридора, за да запазите рядко използваната стая за гости). Помислете по-задълбочено за мястото и за способността ви да издържате на разсейването, тъй като въпреки всичко, домашният офис си е у дома – при кучето, децата, разваления телевизор и вечно шумния съсед. Ако успеете да избегнете половината от разсейващите фактори, може би ще ви се получи.

Не жертвайте дизайна заради функциите и обратното

Вашето бюро, рафтове и другите офис мебели трябва да ви обслужват, а не обратното. Помислете за работните си потоци и какви предмети ви трябва и чак след това потърсете мебелите и аксесоарите, които са едновременно красиви и функционални.Мебелите за домашният офис трябва да допълват другите стаи във вашия дом. Ако жилището ви има традиционен дизайн, изобилстващ от топло дърво и меки, удобни мебели, то няма как обзавеждането във вашия офис да с минималистичен дизайн например.

Инвестирайте в голям стол

Ще прекарвате часове паркирани в домашния ви офиса. Един красив, ергономичен и удобен стол си струва всяка стотинка, която ще вложите в него. Колекциите директорски столове, които ще откриете в добре заредените мебелни магазини ще ви изненадат много приятно, тъй като има модели, които са повече от изящни.

Боядисайте стените с цвят, който обичате.

Забравете клишето „офис в бежово“: имате нужда от цвят, който ви вдъхновява или успокоява. За някои хора това е светъл, весел цвят като оранжево или искрящо зелено. Други се нуждаят от успокояващи тонове като слонова кост или пък морска пяна. Научете повече за това как определени цветове могат да повлияят на вашето настроение.

Подарете си гледка

Поставете бюрото там, където можете да се вгледате в нещо по-интересно от празната стена (дори и да обичате нейния цвета). Естествената светлина на прозореца е идеална, но ако сте в помещение без прозорци, поставете хубава снимка над бюрото и поставете стола си с лице към вратата.