Изкуство и Общество

ЕС удължава санкциите срещу Русия (СНИМКИ)

Лидерите на ЕС дадоха зелена светлина за удължаване с шест месеца на тежките икономически санкции срещу Русия, наложени заради намесата й в конфликта в Украйна, съобщи председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Reuters.

„ЕС е единодушен за продължаването на икономическите санкции срещу Русия“, написа Туск в Тwitter. Решението, взето на срещата на върха в Брюксел, ще бъде официално прието от 28-те страни членки на ЕС през следващите седмици.

EU united on roll-over of economic sanctions on Russia.

— Donald Tusk (@eucopresident) 14 декември 2017 г.

Украинският президент Петро Порошенко приветства в страницата си във Facebоok това „важно политическо решение“, взето заради нарушаването на териториалната цялост на Украйна и нежеланието на Русия да спре хибридната агресия срещу Украйна.

Срещата на върха на ЕС потвърди подкрепата си за принципа на двете държави при регулирането на кризата в Близкия изток, която се изостри след решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел и да преместят там посолството си.

„Срещата на върха на ЕС потвърди подкрепата си за принципа на двете държави. Позицията ни за Ерусалим остава без промяна“, посочи Туск в Twitter.

EU leaders reiterate firm commitment to the two-state solution and, in this context, the EU position on Jerusalem remains unchanged.

&mdas…