Спорт

Дерменджиев пред напускане на България

Бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев ще поеме казахстанския Иртиш Павлодар, твърди „Новспорт“ Специалистът е договорил всичките си условия и вече е подписал договор с ръководството на клуба, който ще бъде първият му чужд отбор. По ирония на съдбата той ще поеме отбора на Иртиш, откъдето дойде заменилият го в Лудогорец Димитър Димитров – Херо. Възможно е Дерменджиев да привлече български футболисти в Иртиш, но това ще стане ясно на по-късен етап.

Досега 62-годишният специалист е работил само в български клубове, като започва кариерата си от Спартак (Пловдив) – 1998 година, преминава през Литекс, Ботев (Пловдив), Сливен и Лудогорец.

Припомняме, че Иртиш допреди дни преговаря с бившия наставник на Спартак (Москва) Валери Карпин, който пристигна в Казахстан за разговор с ръководството на Иртиш. Клубът търси треньор от 6 декември, когато президентът на клуба Расул Уразгулов пусна обява на клубния сайт с изисквания кандидатите да са с лиценз PRO и опит от поне 5 години.

Vesti.kz информира за 24 кандидати, отговорили на обявата, от които са избрани четирима. Освен Георги Дерменджиев, се твърди, че сред претендентите за поста е бил и спортно-техническият директор на Дунав – Ивайло Петков, както и Михаил Билек – бивш треньор на чешкия национален отбор.