Изкуство и Общество

Българин на косъм от смъртта! Размина се с магистрален дух

Страшен ужас изживя българин, пътуващ по магистрала в Унгария. Родният шофьор се е разминал на косъм от смъртта при среща с така наречен „магистрален дух“. Така са наричани хората на Запад, които в един момент по необясними причини и без дори понякога да осъзнават, навлизат в насрещното движение на пътното платно и карат с висока скорост.

На видеоклип, който се върти из мрежата, се вижда как българският шофьор управлява своя автомобил по унгарска магистрала. Той изпреварва автомобил и след това известно време се движи в дясната лента на пътното платно, докато не застига бял бус, заради който започва да предприема изпреварване.

Точно в този момент в лявата лента на пътното платно, докато нашенецът се изравнява в буса, насреща му изскача автомобил, който се движи право срещу него с висока скорост, пише Блиц. Само бързата реакция на шофьора предотвратява огромната трагедия.

След известно време българинът спира на бензиностанция и търси съдействие от властите, за да съобщи за опасния инцидент. Местните органи на реда обаче са бездушни към предупрежденията и разказа на българина. Инцидентът е станал на 23 декември в ранните часове на деня.