Изкуство и Общество

Майка съди сина си. Отгледала го и си иска парите

Върховният съд на Тайван нареди на мъж да плати близо един милион щатски долара на своята майка за отглеждането му и финансовата подкрепа по време на следването, съобщи Би Би Си. През 1997 година двамата сключили договор, когато той е бил на 20 години. В него е било записано, че синът трябва да плаща на майка си 60% от месечното си възнаграждение, след като започне работа по специалността си – дентална медицина.

Майката обаче завела дело, защото това не се случило и синът й отказвал да й помага финансово. В съда мъжът се аргументира, че е неправилно да се иска финансова възвръщаемост за отглеждането на дете. Съдът обаче постанови, че договорът е валиден и няма правно основание да бъде пренебрегнат. Майката, чието фамилно име е Луо, е отгледала сама двамата си сина, след като се развежда със съпруга си.

Жената заяви, че е похарчила стотици хиляди долари, за да изучи двамата си сина, но е била притеснена, че те няма да се грижат за нея, когато остарее. Затова дамата е подписала договор и с двете си деца, че те ще й плащат, когато започнат работа. По-младият от тях заяви в съда, че е бил много малък, когато е подписвал договора, и не е бил напълно наясно какво прави. Договорът обаче си е договор, а отглеждането на дете – вече не е безплатно!