България Север

До 20 януари публикуват наредбата за прием на първокласници в сайта на Община Плевен

Съществуват два варианта за администриране на приема на ученици наесен в плевенските училища. Това каза кметът Георг Спартански на първото за тази година оперативно заседание с ръководството на общината. Първият вариант е на базата на правилата, които ще приеме общинската администрация – директорите да бъдат оправомощени сами да администрират този процес по класирането за прием в съответните училища, а другият – да се внедри електронна автоматична система, която на базата на заложени критерии автоматично да прави това разпределение. Според кмета най-добре е да се направи кръгла маса със заинтересованите институции, на която да се обсъдят предимствата и евентуално недостатъците на електронната система на обработка на заявленията.
„Получава се така, че от всички части на града много родители настояват и търсят всякакви начини децата им да попадат в централната градска част. Напливът е най-голям за училища „Христо Ботев”, „Патриарх Евтимий” и още няколко в центъра, които не могат да поемат огромния обем заявления. Ако бъдат удовлетворени желанията на родителите, ще се получи препълване на паралелките, което е недопустимо”, категоричен е Спартански. Той поясни, че при изискването за райониране ще се стъпи на базата на съществуващите в момента избирателни секции.

Материалът До 20 януари публикуват наредбата за прием на първокласници в сайта на Община Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.