България Север

Двама дилъри на „пико“ се споразумяха за условни

снимка: Пресцентър МВР, Архив

В заседание по наказателно дело от общ характер, провело се днес (15 януари), състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Костова, одобри споразумение между прокурор Александров от Окръжна прокуратура – Габрово и защитниците на подсъдимите С.Д. от с. Пенчевци и С.Р. от Габрово, с което на последните се налагат наказания за престъпления по чл.354а от НК.

Съгласно споразумението С.Д. се призна за виновна в това, че на 8 август м.г. в къща в габровското село Пенчевци, без надлежно разрешително държала, с цел разпространение, общо 327,21 грама метафетамин и 12,213 грама марихуана, всички наркотични вещества на стойност 8 251,53 лева.

За посоченото престъпление на С.Д. се налага наказание от 2 години лишаване от свобода – условно, с изпитателен срок от 4 години, както и глоба в полза на държавата в размер на 5 000 лева.

Със същото споразумение С.Р. се призна за виновен в това, че на горепосочените дата и място, без надлежно разрешително, държал в себе си високорискови наркотични вещества – 3 бр. полиетиленови пликчета с бежаво кристалообразно вещество – метамфетамин, с общо нетно тегло 47,93 грама, на обща стойност 1 198,25 лева, за което му се определя наказание от 11 месеца лишаване от свобода – условно, с 3 години изпитателен срок.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730