Изкуство и Общество

Италиански политик: Бялата раса е застрашена!

Италианската „бяла раса“ е заплашена от изчезване, ако масовата миграция продължи. Това заяви Атилио Фонтана от крайнодясното политическо движение „Северна лига“, съобщи местното издание „Република“.

В началото на март на Апенините ще се проведат регионални избори и темата за бежанците отново е на дневен ред. Фонтана, който ще се бори за висок пост в Ломбардия, посочи, че властите трябва да вземат мерки за ограничаване притока на мигранти.

„Тук не става въпрос за ксенофобия или расизъм, а за рационалност. Не можем да приемаме всички бежанци и трябва да направим избор. Трябва да изберем дали нашият етнос, бяла раса и общество да продължат да съществуват, или да бъдат пометени“, заяви Атилио Фонтана.

Неговите думи предизвикаха бурна реакция на италианската политическа сцена. Опонентите му го разкритикуваха, а негови съпартийци го подкрепиха. Самият Фонтана се извини за израза си и заяви, че става въпрос за „грешка на езика“. Бежанската криза в Европа е най-голямата от Втората световна война насам.