Изкуство и Общество

Беден полицай подари скъп Mercedes на жена си

Прокуратурата в Башкортостан, Русия, конфискува имуществото на полицейски служител заради видеоклип, на който той подарява скъп автомобил на жена си, предаде Лента.ру. Колата е на стойност 2.6 милиона рубли, пише изданието.

Игор Ворбовов не успял да обясни на разследващите откъде е намерил 25 милиона рубли за закупуването на скъпа къща и автомобили с годишен доход от едва 800 000 рубли. Полицейският служител е загубил работата си, а освен това е конфискувано и имуществото му.

Прокуратурата посочи, че той е работил като началник на отдела за икономическа сигурност и противодействие на корупцията към местните структури на МВР. Прокурорите са установили, че руснакът е купил двуетажна къща със СПА комплекс в предградие на град Уфа.

На жена си подарил Mercedes-Benz GLA 250 4MATIC, а за себе си взел Range Rover Evoque. За да избегне проверка на данъчните, полицаят регистрирал жилището на свои родственици, които са били пенсионери. Службите обаче се усъмнили, след като мъжът подарил на съпругата си лъскав автомобил и разпространил кадри.

В момента Игор Ворбовов е в затвора. Той вече има и криминално минало заради причиняване на телесна повреда на жител на град Стерлитамак, докато е упражнявал правомощията си.