България Север, Спорт

Ева Русева от СКШ „Спартак Плевен XXI“ с пореден медал от национален турнир

Добро представяне и на Александър Георгиев и Теодор Тодоров за Национална купа „Траяна“

Ева Русева и Александър Георгиев

От 19 до 21 януари в Стара Загора се състоя турнирът за Национална купа „Траяна“, информира Чавдар Андреев. В него взеха участие общо 120 състезатели, разделени в „Турнир А“ (10, 12, 14 г.) и „Турнир Б“ (до 8 г.). Трима състезатели на СКШ „Спартак Плевен XXI“ се състезаваха в „Турнир А“. В него взеха участие 94 състезатели, които играха 7 кръга по „Швейцарска система“, като накрая се правеха отделни класирания за различните възрастови групи. Ева Русева спечели поредния си медал и това не учудва никого с оглед на играта, която показва. Тя набра 4 точки и това й донесе бронзовия медал в групата до 14 години. Това е трети медал за Ева от трите турнира, които изигра от началото на годината.

Отлично игра и Александър Георгиев. Във втория си турнир за годината той отново постигна високия резултат от 5 точки. Това му отреди 3-5 място в класацията до 10 години, но по допълнителни показатели остана пети. Не може да не се отбележи и представянето на Теодор Тодоров, който постигна 3 точки. Това е много добър резултат с оглед на това, че той тренира отскоро в школата на мс Михаил Гигов и това бе дебют за него в състезание от такъв ранг.

Материалът Ева Русева от СКШ „Спартак Плевен XXI“ с пореден медал от национален турнир е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.