Спорт

Левски отново не успя да бие малтийци

Левски стигна само до 2:2 срещу малтийския Флориана в третата си контролна среща от лагера в Малта. „Сините“ изоставаха с 0:2 преди да е изминал половин час игра. Божидар Митрев беше наказан в 12-ата и 27-ата минути. Преди почивката Холмар Ейолфсон намали с дебютното си попадение за тима от „Герена“, а в 67-ата появилият се като резерва Станислав Костов също откри головата си сметка за Левски, реализирайки за крайното 2:2.

Припомняме, че в контролите до момента селекцията на Делио Роси отстъпи с 0:3 на шампиона на Малта Хибърниънс, след което спечели с 3:0 срещу деветия в Австрия – Волфсбергер. Тогава главна роля изигра отбелязалият два гола Жуниор Мапуку, който вече не е част от Левски и се очаква да заиграе в Китай.

Първата опасност беше пред Божидар Митрев, който сбърка с изнасянето на топката, която беше овладяна от Кабрал. Играчът на шестия в малтийското първенство отправи силен изстрел, за късмет на „сините“ в лявата греда.

В 12-ата минута обаче Кабрал порази целта и Флориана поведе в резултата. Той се възползва от грешка на Аймен Белаид и вкара за 1:0. Завърналият се тази зима в Левски защитник се отчете с донякъде куриозна проява и преди контролата, явявайки се за мача без футболни обувки. Наложи се съотборникът му Давид Яблонски да спасява положението, услужвайки му със свой чифт бутонки.

В 21-ата минута Буш и Ейолфсон пропуснаха да изравнят. Румънецът стреля силно, стражът Апкан изби, след коет…