Изкуство и Общество

Изтекъл документ: Брекзит прецака британците

Икономическият растеж на Великобритания извън Европейския съюз ще е с по-бавни темпове. Това сочи финансов правителствен анализ, до който се добра BuzzFeed. Изтеклият документ разкрива негативите на излизането на страната от блока.

През 2016 година близо 52% от британските граждани гласуваха за излизане от ЕС. Според данните икономическият ръст за следващите петнадесет години ще е с 8% по-малък, отколкото при сценарий Великобритания в ЕС. Анализаторите предвиждат, че заради Брекзит ще страда всяка една част от икономиката.

В изтеклия документ се казва още, че британската икономика ще претърпи загуби, независимо от това за каква сделка се споразумеят британските преговарящи с Брюксел. От месеци Лондон води тежки преговори със съюза за търговските отношения, които ще имат след напускането.

Още по време на кампанията преди референдума политиците, искащи Брезкит, посочиха, че ще има големи икономически облаги за Обединеното кралство при напускането на ЕС. Много финансови анализатори обаче са на мнение, че ползите за Лондон ще са по-малко в сравнение с негативите.