Изкуство и Общество

Американски лекар насилил 265 момичета

Лекарят, насилвал сексуално състезателки по гимнастика, беше осъден на 175 години затвор. Според нови разкрития обаче зверствата на Лари Насър са много по-мащабни от предполаганото, предаде Би Би Си. Броят на момичетата, насилени сексуално от медика, е 265, обяви съдът в Мичиган. Най-малко 65 от неговите жертви ще дадат показания в съдебната зала през тази седмица. От американската федерация по гимнастика накараха всички медици, грижещи се за състезателките, да подадат оставките си на фона на разразилия се скандал. Лари Насър е бил лекар и в щаба на американския национален отбор.

По-голямата част от момичетата, на които е посегнал, са непълнолетни. Федералният съд го обвини и за притежанието на детска порнография. Мичиганският щатски университет също бе обвинен от властите, че е допуснал това да се случи през годините. По-рано се смяташе, че броят на момичетата в списъка на насилника е под двеста.

Според показанията на някои от състезателките Лари Насър се възползвал от позицията си, за да насилва сексуално гимнастички. Той се е възползвал и от крехката им възраст. „Той ме травмира психически и сексуално. Бях на едва 9 години и още си играех с кукли. Накара ме да легна на масата и ме насили сексуално, докосвайки ме по интимните части“, разказа в съда една от жертвите му.

„Когато всичко приключи, бях объркана – какво се беше случило с мен? Това беше ужасно и срамно. Аз бях на едва девет, а той беше прочут спортен лекар. …