Изкуство и Общество

Ето как Русия отмъсти за убития си пилот в Сирия (ВИДЕО)

Руската армия нанесе ответен удар в Сирия с високоточно оръжие срещу терористичната групировка, която свали щурмовия боен самолет Су-25 и уби впоследствие катапултиралия му пилот в събота вечерта.

В отговор бяха унищожени 30 терористи от групировката „Джебхат ан Нуср“, която е считана за близка до „Ал Каида“.

Съвместно с представители на турската армия руснаците взимат мерки за връщането на тялото на убития руски пилот в родината му.

Кюрдските сили за самоотбрана в Африн, срещу които Ердоган хвърли турската армия, изразиха съболезнованията си за гибелта на пилота.

„Струва ми се, че всички са наясно кой поддържа тези терористични групировки“, заяви официалният представител на кюрдските сили Рейзан Хеду.

„Групировките в Идлиб са обсадени и могат да получават подкрепа само от Турция. Ние запалихме свещ в памет на руския пилот така, както палим свещи в памет на загиналите кюрди“.

Руският Су-25 може да е свален в Сирия с цел да се предизвика провокация, която да доведе до ескалация на напрежението в региона. Това коментира пред „Интерфакс“ председателят на парламентарната комисия по отбрана Владимир Шаманов.

Той не пропусна да припомни, че в сирийската провинция Идлиб са разположени над 1000 американски военни инструктори. Те обучават опозиционните на президента Башар Асад ислямистки милиции.

По предварителна информация руският Су-25 е бил св…