България Север

Над един тон нелегален тютюн иззеха при акция с участието на специализирани полицейски сили

Петима от Буковлък са заловени в момент на експлоатацията му

На 6 февруари 2018 година около 15:50 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и специализирани полицейски сили при ОД на МВР – Плевен са извършили претърсване и изземване на адрес в село Крушовица. В стопански постройки се установиха 32-годишен, 22-годишен и 25-годишен, 57-годишна и 15-годишен, и петимата от село Буковлък. Те са засечени в процес на експлоатация на инсталация за запарване, обработка и нарязване на жълто кафява листна маса, наподобяваща по вид цвят и мирис на тютюн. В помещенията са намерени чували с различна форма и вместимост, всичките съдържащи, нарязана и раздробена листна маса наподобяваща по вид цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 1 100 кг. Установената листна маса, наподобяваща тютюн и режещата машина са иззети.

Нанесената щета на републиканския бюджет от невнесен акциз възлиза в размер на около 157 200 лева.

По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 ал.1 от НК. Работата продължава.  Сезирана е прокуратурата.

 

Материалът Над един тон нелегален тютюн иззеха при акция с участието на специализирани полицейски сили е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.