Спорт

ЦСКА не може да се разбере с УЕФА заради Олимпиадата

ЦСКА ще трябва да чака да свършат олимпийските игри в ПьонгЧанг, за да научи решението на Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана. Делото на „червените“ трябваше да се гледа на 23 и 24 януари, но бе отложено за февруари. Сега обаче има ново отлагане, пише „Блиц“.

„Действието не е целенасочено. Просто в момента всички съдии за заети с олимпийските казуси. Знаете ситуацията с руските спортисти. Има и други. Освен това почти цялата администрация се изнася в Южна Корея, където ще се занимава и с казуси, които изникнат по време на игрите“, коментира адвокат Ивайло Дерменджиев, който е представител на България в Спортния арбитражен съд.

Днес и утре в Лозана отново ще се занимават с руските атлети, които МОК реши да не допусне в Южна Корея въпреки решението на КАС, че са невинни за допинг. Така най-вероятно ЦСКА ще научи съдбата си през март.

На „Българска армия“ обаче едва ли ще чакат това и отново ще пуснат заявка за лиценз за Европа, която трябва да бъде направена до края на следващия месец. Нищо, че отново може да си стигне до ситуация като тази през това лято, когато УЕФА не допусна ЦСКА в Лига Европа.