България Север, Спорт

Пламен Петков отново покори боксовия връх на България

На снимката: От ляво надясно Драгомир Тотев, Благой Найденов и Пламен Петков

Състезателят на Боксов клуб „Чардафон“ – Габрово Пламен Петков спечели златен медал в категория до 81 кг. на Държавния личен шампионат за мъже, който се проведе в Ямбол. Възпитаникът на треньор №1 на Габрово за 2017-а Драгомир Тотев се представи по великолепен начин в зала „Диана“ и доказа защо е определян като един от водещите състезатели у нас.

По пътя си към титлата Пламен Петков успя да постигне четири впечатляващи победи, една от които дошла срещу бившия олимпийски и световен шампион за младежи Благой Найденов, когото успя да надиграе по категоричен начин.

В първите си два двубоя от Държавния личен шампионат за мъже Пламен отказа с по два нокдауна още до 30 секунда на първия рунд съперниците си от БК „Червен бряг“ и НСА (София) Иван Нецов и Веселин Василев, което го изпрати на полуфинала.

Там обаче го чакаше корав съперник. В труден мач срещу бившия национал Кристиян Дойчев от Ямбол Пламен Петков успя да покаже характер и мъжество, и въпреки, че беше понесъл тежък удар в първия рунд спечели втория и третия, осигурявайки си място на финала след 2 нокдауна над противниковия боксьор и 3:0 съдийски гласа в негова полза.

В последната среща от шампионата габровският състезател се изправи срещу олимпийския и световен шампион за младежи от 2014-а Благой Найденов, който е и основен негов опонент за титулярното място в националния отбор на България. Мачът за златото бе убедително спечелен с 3:0 съдийски гласа от Пламен Петков, изпратил дори в третия рунд своя опонент в тежък нокдаун.

Победата на Пламен Петков над Благой Найденов

„Много съм доволен и радостен от успеха на Пламен. За пореден път той показа, че се намира в страхотна форма, а часовете, прекарани в залата за тренировки носят своя резултат. Съперниците в Ямбол бяха много класни боксьори, но когато си положил усилия в подготовката това проличава на ринга. Победата във финала бе съвсем заслужена и Пламен доказа защо му е гласувано доверие и включен в националния отбор по бокс.

Искам да благодаря на Божидар Бошнаков, регионален мениджър за Габрово на дигиталната агенция „FFW“, за подкрепата, която ни оказа за участието ни на Държавния личен шампионат за мъже“, коментира за „Габрово Нюз“ след успеха на своя състезател треньор №1 на Габрово за 2017-а Драгомир Тотев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730