Изкуство и Общество

Путин: Тръмп, благодаря

Руският президент Владимир Путин е благодарил в телефонен разговор снощи на американския си колега за предложението за помощ при разследването на катастрофата Ан-148, предаде ТАСС.

„В този случай президентът наистина изрази признателност на американския си колега за изказаните съболезнования по повод на неотдавнашната катастрофа“, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Що се отнася до изразената готовност за оказване на помощ при разследването на причините за самолетната катастрофа, президентът изрази благодарност и за това“, добави той.

Освен това Путин е информирал Тръмп за работата, която се води по линия на Междудържавния авиационен комитет.

Като цяло Кремъл оценява разговора като конструктивен. Песков уточни, че е била засегната и темата за Северна Корея, но не се е стигнало до задълбочена размяна на мнения. Същото важи и за темата за Сирия, както и за съобщенията за смъртта на руски граждани в зоната на конфликта.

Пътническият самолет Ан-148 на „Саратовски авиолинии“ изчезна от радарите на 11 февруари в полет по линията Москва-Орск, няколко минути след излитане от столичното летище „Домодедово“. Отломки от машината бяха открити в Подмосковието.

Няма оцелели от общо 65-те пътници и шестимата членове на екипажа.