Автомобили

Новите патрулки на Mercedes-Benz

Градско супермини, комби, SUV, пикап и дори четириосен камион ще покаже Mercedes-Benz на Изложението за полицейско оборудване GPEC във Франкфурт, което отваря врати идната седмица. Очаква се интерес към новите автомобили да проявят не само органите на реда в Германия, а и от други европейски държави.

Голямата новост в полицейската гама на Mercedes-Benz е пикапът X-Klasse. Той влиза в „шерифската“ си роля с разширени колеи, доработено окачване и модифицирани спирачки. Във Франкфурт ще бъдат показани също полицейско комби E-Klasse с нов дизелов двигател и хибридното SUV с възможност за зареждане от електрическата мрежа GLC 350e 4Matic.

Smart също ще участва на GPEC 2018 с четвъртото поколение на Electric Drive (ED). Гамата се състои от електрически версии на ForTwo, ForTwo Cabrio и ForFour, които могат да изминават по 160 км с едно зареждане.

Честта на големите момчета в полицейската гама на Mercedes-Benz ще защитават Sprinter и Vito Tourer със седемстепенни автоматични трансмисии. По обясними причини извън залите на изложението ще остане Arocs 325 1 L 8×4, презназачен за „логистични задачи, изграждане на защитни съоръжения, отстраняване на препятствия, превоз на тежко оборудване и спасителни операции на голяма височина“.