Интериор

Светъл и функционален интериор на просторен апартамент в Париж

Апартаментът, който ще разгледаме днес се намира в Париж и е с големина от 70 м², които са интересно разпределени между дневна, кухня, две спални и баня. Интериорният проект, както и реализацията му са осъществени от френското архитектурно студио Glenn Medioni. Собственикът, който ще живее в апартамента със своя син, споделя, че новото му жилище е точно това, за което винаги е мечтал – компактно, функционално и светло.

Както вече споменахме, жилищната площ е разпределена между просторна дневна с трапезария и кухненска зона, родителска спалня, детска стая и баня с тоалетна. Дневната зона е светла и просторна, като специално място в нея заема един многофункционален ъглов модул в бяло с ярки жълти ниши. Той предлага много място за съхранение на вещи и книги, работно място и мултимедиен център в едно, което кара дневната да изглежда много подредена и дори някак футуристична.

Кухнята е малка и тясна, но предлага всичко необходимо за „мъжката“ бърлога. Белият цвят на кухненското обзавеждане, съчетан с тъмния под и тъмните стени създават една много приятна и динамична кухненска обстановка, която мотивира и предразполага към кулинарни експерименти.

Зад добре замаскирани плъзгащи се врати се крият родителската спалня, детската стая и банята. Бърз поглед към основната спалня показва една съвсем различна и уединена обстановка, изпълнена с тъмно сини нюанси, съчетани с познатите ни черно-бели акценти. Детската стая е перфектно организирана, с футуристичен и светъл интериор, напълно наподобяващ този на основното помещение. Към бяло-жълтата цветова гама е добавен и светло син цвят, който перфектно се справя със задачата за създаване на забавна детска зона.

За финал надникваме и в банята, в чийто интериор изцяло е заложено на черно-белите цветове, допълвани от естествения цвят на дървото, от което са изработени вратите на шкафовете. Въпреки размерите си и тъмната цветова гама, банята изглежда удобна и практична, а впечатляващата мозайка на пода е точно подбрана, така че да създава един изцяло завършен вид на помещението.