Автомобили

Автомобилът на старо: Лека кола или SUV, а по-добре и двете

Т.нар. кросоувъри или SUV-та все повече заливат пазарите по света, в Европа, а и у нас. Тези автомобили се опитват да комбинират в едно проходимостта на всъдеходите и комфорта на леките автомобили, но в крайна сметка не са перфектни нито в едното, нито в другото.

Заради модните тенденции в последно време те се налагат навсякъде и шведите от Volvo също наблягат на кросоувърите. Те обаче имат един модел, който е безкрайно интересен с качествата си. Освен че е комфортна лека кола Volvo XC70 е и комби, и има 7 места.

Така този автомобил комбинира значително по-добре качествата, към които се стремят кросоувърите. Плюс всичко това, което ни дава комфорт при дълги пътувания, практичност и простор в салона, тази кола разполага с по-високо окачване и с надеждна 4х4 система.

Има и пластмасови външни защитни елементи, които я превръщат, освен в лека кола и в нещо като всъдеход. Факт е, че предвид годините си и пробега, тези коли съвсем не са евтини, но също така е факт, че Volvo не щади екстри, така че със сигурност ще получите доста за парите си.

Сглобката и използваните материали в купето са на доста добро ниво. Недостатъците са свързани с ремонтните дейности и резервните части, които определено са много скъпи. Хубавото е, че безопасността е на ниво. Основните предимства на този автомобил са комфорт, безопасност, огромно багажно пространство и прилична проходимост.

Минусите, освен скъпата поддръжка, са свързани…