Изкуство и Общество

Грандиозен корупционен скандал в Белия дом

Компанията на Джаред Къшнър е получила заеми на обща стойност над половин милиард долара от две финансови организации след срещи на високопоставени техни представители в Белия дом, съобщи вестник „Ню Йорк Таймс“.

Миналата година зетят на президента Доналд Тръмп се е срещал няколко пъти с Джошуа Харис, един от основателите на фонда „Аполо“. Съветникът на президента е разговарял с него за пост в Белия дом, който той не е получил. През ноември 2017 година обаче фондът е разрешил отпускането на заем от 184 милиона долара на компанията на Къшнър.

Зетят на президента се е срещнал и с главния изпълнителен директор на банката „Ситигруп“ Майкъл Корбат. Малко след това компанията на Къшнър е получила заем от 325 милиона долара. Кристин Тайлър, говорителка на компанията, потвърди заемите, но отхвърли като неоснователни всякакви подозрения, че постът на Къшнър в Белия дом е повлиял на отношенията с финансовите институции.

Статии като тази във вестник „Ню Йорк Таймс“ се опитват да очернят замесените компании и финансови институции, като намекват за връзки, които не съществуват, добави тя. Вчера достъпът на Джаред Къшнър на строго секретни документи в Белия дом беше отнет.