Изкуство и Общество

Мега оръжията на Путин са смразяващи

Руските медии направиха обзор на това какви може да са модернизираните оръжия, с които разполага руския президент Владимир Путин.

Путин се похвали с новите оръжия по време на своя реч през тази седмица. Едно от тях е балистичната ракета „Самрат“. Тя е снабдена с широк спектър на ядрени и хиперзвукови боеприпаси с голяма мощност, а така също и с най-съвременните системи за преодоляване на ПРО.

В същото време са проведени тестове на нова крилата ракета с енергийна установка. Тя има неограничен радиус на действие и непредсказуема траектория на полета. Тя няма балистична траектория, заради което и системите ПРО са безсилни пред нея.

Разработени са и безпилотни подводни апарати. Те имат междуконтинентален обсег и скорост няколко пъти надвишаваща тази на подводниците.

От края на миналата година на разположение е и хиперзвуковият авиационно-ракетен комплекс „Кинжал“.

По време на полет ракетата осъществява маневриране във всички участъци на траекторията и се движи със скорост, която е 10 пъти по-висока от тази на звука. Има обсег на действие от 200 км.

Започнало е серийно производство на ново стратегическо оръжие – комплекс „Авангард“ с планиран крилат блок. Чрез него се извършват междуконтинентални полети в плътните слойове на атмосферата с хиперзвукова скорост. Блокът може да маневрира като горещо огнено кълбо. Той практически е в условията на плазмообразование, което го прави револ…