Спорт

Севиля изхвърли Юнайтед от Шампионската лига

Севиля изхвърли Манчестър Юнайтед от Шампионската лига, побеждавайки „червените дяволи” на собствения им стадион на осминафиналите. Испанците победиха с 2:1 и елиминираха англичаните, след като първият мач в Андалусия завърши при нулево равенство.

Французинът Висам Бен Йедер вкара така важния гол на чужд терен в 74-ата минута. Четири минути по-късно той уби интригата, вкарвайки втори гол. Негов удар с глава затрудни вратаря на домакините Давид Де Хея, който не успя да избие. В 84-ата минута Ромелу Лукаку вкара гол за Юнайтед след изпълнение на корнер.

„Червените дяволи” наложиха натиск над Севиля, но до края на срещата не успяха да вкарат нов гол. Треньорът на испанците Винченцо Монтела класира Севиля на исторически за тима четвъртфинал в Шампионската лига.

В другия осминафинал Рома победи у дома Шахтьор (Донецк) с 1:0 и също се класира напред. Единственият гол в мача бе вкаран от Един Джеко в 52-ата минута. Римските „вълци” се класират за първи път на четвъртфиналите в Шампионската лига от сезон 2007/08 насам.