Изкуство и Общество

Мост се срути в Маями. Има загинали

Пешеходен мост се срути в американския град Маями, щата Флорида. Американските медии съобщиха, че мостът е новопостроен. Инцидентът е станал близо до Международния университет в големия град. Има загинали, но техният брой към момента не е известен.

„Фокс нюз” съобщи, че няколко автомобила са били смачкани под руините на моста. Към мястото на инцидента бяха изпратени спасителни екипи и полицаи. Районът беше отцепен от силите на реда.

Пешеходният мост се е срутил малко преди 14:00 часа местно време. Губернаторът на Флорида Рик Скот обяви, че тръгва към мястото на бедствието. Проектът за построяването на този мост е на стойност от 9.3 милиона щатски долара. В кампуса на университета живеят близо четири хиляди студенти. Монтажът на моста е завършил едва преди няколко дни, а съоръжението е трябвало да бъде открито официално през 2019 година.

Конструкцията е тежала 861 тона и е била дълга 53 метра. Мостът се е срутил над шестлентов път. По време на инцидента в университета не е имало студенти заради ваканция. Мостът е бил построен на друго място, след което е транспортиран и монтиран до университета. Местни медии пишат, че това е необичайна практика за толкова големи съоръжения.

Очаквайте подробности!