Интериор

Семпъл и практичен интериор за малък апартамент в Бразилия [38 м²]

Архитектите от креативното интериорно студио Estúdio BRA ни показват реализиран от тях проект за малък апартамент с големина от 38 квадратни метра, разположен в новопостроена сграда в Сао Пауло, Бразилия.

Както сами ще се убедите от снимките и етажния план на жилището, пространството с което то разполага е наистина ограничено, а клиентите пожелали да притежават лек и приятел интериор с пълен набор от жилищни зони. Именно поради ограниченото пространство, дизайнерите решили да се възползват максимално от вертикалното пространство, като концентрират високо разположени лавици по протежението на стените.

Друг похват, който дизайнерите използвали за визуалното увеличаване на пространството е позиционирането на голямо огледало върху една от стените, което я покрива от край до край. По този начин, пространството несъмнено започнало да се усеща много по-голямо и просторно. Мебелите от социалната зона на апартамента са ниски и това създава нова предпоставка за визуалното разширяване. По този начин няма мебели, които да пречат на погледа и да натоварват допълнително малката стая, което позволява на цялата стая да „диша“ и оставя жителите в постоянен контакт с градските гледки, разкриващи се от седемнадесетия етаж.

Кухнята, въпреки и малка, е много добре организирана и позиционирана в общото помещение. Плътно сините фасади на горния ред шкафове е в перфектен баланс с естествения цвят на дървото, от което са изработени фасадите на долния ред. Спалнята, заедно с банята е скрита от основното помещение, посредством голяма плъзгаща се врата с три крила. Самата баня е интересно сложена в пространството, като мивката е изнесена настрани, а същинската част е маскирана като част от големия гардероб в спалнята.

Интериорът за пореден път показва свеж пример с перфектна зонировка и усещане за простор, въпреки наистина скромните размери. Насладете се на детайлните снимки по-долу и се възползвайте от интересните идеи.