България Север, Спорт

„ФК Палаузово“ детронира вицешампиона на Варна

снимка: АНЛ – Габрово

Отборът на „ФК Палаузово“ записа нова славна победа за историята на габровския футбол. В мач на директна елиминация в турнира Лига България, „палаузовци“ надиграха по категоричен начин вицешампиона на Варна „МФК Макао“ и продължават с отличното си представяне, гледайки смело напред към 1/8 финалите.

Срещата, от фазата на 1/16 финалите на надпреварата, се състоя днес (31 март) в Русе, където „ФК Палаузово“ спечели с 4:1 срещу добре обигран и силен съперник. Двубоят не започна изобщо добре за нашите момчета, които още в първата минута се оказаха догонващи, след като варненци поведоха с рикошет.

Голът във вратата на „Палаузово“ обаче подейства мобилизиращо на отбора и „палаузовци“ се вдигнаха на щурм, който даде своя резултат. С две точни попадения във врата на „МФК Макао“ Бисер Стефанов обърна и даде преднина на своите на полувремето – 2:1.

След почивката на терена се развихри Добрин Петров, който с двата си гола във вратата на противника сложи точка на спора и материализира добрата игра на целия тим. Отличен мач направиха още емблемата на „Палаузово“ Пенко Стефанов – Бате Пенко и Радослав Христов, които подадоха на два пъти на свои съотборници, за да отбележат.

Безспорен принос за успеха имаше и вратарят на „ФК Палаузово“ Димитър Димитров, който със своите намеси и страхотни спасявания запази победата изразителна. След заслужената победа футболистите не скриха своята радост и заявиха за „Габрово Нюз“, че имат амбицията да спечелят надпреварата, а всеки който се изправи срещу тях го очаква сериозна битка.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730