Интериор

Samsung представи пералня, която предлага два пъти по-бързо изпиране

В ритъма на днешното забързано ежедневие, все по-малко успяваме да контролираме и подчиняваме времето, открадвайки минути или часове за нас, за семейството и за всички приятни неща, които можем да правим.

Пестенето на време е и фокуса на новите електроуреди за дома на Samsung, които компанията представи за Европа през изминалия месец в Рим, на изложението Samsung European Forum 2018.  Един от най-интересните продукти бе пералнята Samsung QuickDrive, която успя не просто да ни впечатли, а да ни накара да я определим като революционна.

Това, което я прави наистина отличаващ се продукт не е просто нова възможност, която улеснява процеса на изпиране, а съвкупност от уникални функции, които изкачват прането на едно ново ниво, което всеки човек заслужава. Накратко ще премина през всяка функция, която прави този продукт уникален и заслужаващ адмирации към инженерите, стоящи зад него. Започваме с функцията QuickDrive™, която редуцира времето за пране на половина.

QuickDrive™

 

Уникалният Q-Drum™ барабан се състои от голям основен барабан и задната пластина, които се движат независимо един от друг в противоположни посоки.

 

Технологията, която играе основна роля в превръщането на продукта в революционен. QuickDrive технологията намалява времето за изпиране на половина, като същевременно увеличава ефективността на прането и пести до 20% от потреблението на енергия.  Това е възможно благодарение на барабана от ново поколение Q-Drum™, който позволява на дрехите да се движат динамично около барабана в много посоки, създавайки динамично действие, което бързо, внимателно и ефективно отстранява мръсотията. Технологията е тествана от независимата организация Intertek, която потвърждава, че QuickDrive ™ осигурява същото ниво на почистване и грижа за тъканите,както други модели перални машини, но същевременно намалява времето за изпиране.

 

Q-rator

 

Времето за пране трябва да съответства на графика ви, а не обратното. Мобилното приложение Q-rator предоставя интелигентна помощ за планиране, избор на програма за пране и управлението на пералнята от разстояние.

  • Laundry planer e вашия план за пране – позволява ви да направите неща като да изберете желания цикъл за пране, да настройте температурата, броя на завъртанията и други.
  •  Laundry Recipe намира оптималния цикъл за пране, въз основа на въведената от вас информация за цвят, материя и степен на замърсяване на дрехите в пералнята.
  • HomeCare Wizard ви помага да следите състоянието на вашата пералня и осигурява отдалечена поддръжка за отстраняване на неизправности.

AddWash™

Малко след като сте пуснали пералнята се сещате, че сте пропуснали да добавите в прането кухненската кърпа или пък детето ви е изцапало блузата си с шоколад? Позната история, нали? С функцията AddWash™ ще гледате на тези ситуации с широка усмивка, тъй като може да добавите, каквото сте забравили в пералнята по всяко време. Освен текстил за изпиране, през малката вратичка може да добавите дори препарат или омекотител, а барабанът спира преди вратата да се отвори, за да избегнете разливане.

EcoBubble™

Технологията EcoBubble™ осигурява мощно изпиране чрез разтваряне на перилния препарат и превръщането му във фини мехурчета, които проникват в тъканите по-бързо, така че петна се отстраняват с лекота. Тя осигурява цялостно и ефективно пране дори и при студена вода, използвайки по-малко енергия, като същевременно предпазвате цвета и текстурата на дрехите.

Благодарение на технологиите QuickDrive™ и Eco Bubble™ пералнята предлага супер бърз цикъл за ежедневно пране (Super Speed), който продължава само 39 минути, гарантира перфектно изпиране и запазване качеството на тъканите.

Моделът QuickDrive е снабден и с технологията Eco Drum Clean +, която почиства вътрешността на пералнята и елиминира 99,9% от бактериите, причиняващи миризми, без да се използват допълнителни химикали.

В заключение можем само да изразим възхищението си от този продукт и революционните функции, които допринасят за едно по-бързо и ефикасно изпиране, а също така и за подобряване качеството на нашия живот, предлагайки повече свободно време, което да използваме за истински важните неща!