България Север, Общество

Общината стартира кампанията „Зелено Габрово“

снимка: Община Габрово

Община Габрово, чрез общинско предприятие „Благоустрояване“, кани гражданите да се включат в кампанията „Зелено Габрово“, която продължава традицията за облагородяване на градската среда. Новината съобщиха от администрация на кмета.

Инициативата цели да мотивира хората да съхраняват и развиват градското биоразнообразие, което е възможно единствено чрез изграждане на персонално отношение за оценяване, запазване и разумно ползване на природните ни дадености.

Изключително важни са и кампаниите с образователна цел за активиране и включване в дейностите по опазване и поддържане на зелената система на града.

Със средствата на ОП „Благоустрояване“, което ще предостави посадъчен материал, желанието и труда на жителите на Габрово, проявили интерес да се включат, се предлага междублоковите пространства да станат едно по-добро и красиво място.

За да участвате в кампанията е необходимо:

– Да заявите Вашето желание за участие на тел. 066 985 047 и 0884 842 251 или на e-mail: zeleno@gabrovo.bg като посочите район за облагородяване, телефон и лице за контакт /заявки за участие се приемат до края на м. април 2018 г./.
– Да имате желание да участвате със собствен труд – растителността ще бъде предоставена от ОП „Благоустрояване“, а ангажиментът по засаждането изцяло Ваш.
– Да имате желание да се грижите за новозасадената растителност, за което ще Ви бъдат предоставени съвети от екипа на организаторите.
– Избраният от Вас терен трябва да бъде общинска собственост – кампанията не включва терени частна или държавна собственост. Ако не сте сигурни в собствеността на терена, нашият екип ще направи справка.

Местата за участие са ограничени като последователността ще се определя по реда на приемане на заявките.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730