Интериор

Двустаен апартамент с модерен интериор в тъмни цветове

Жилището, което ще ви представим в тази статия се намира в новопостроена сграда в град Орадя, Румъния. Интериорният дизайн е дело на дизайнерите от студио Davidsign, които внимателно проникнали в желанията на своите клиенти относно дизайна на новия им дом. Собствениците – млада двойка с различни интереси, поискали просторен апартамент с интериор, повлиян от скандинавското течение, много места за съхранение и изобилие от свободно място.

Въпреки, че апартаментът не е от най-големите, той е южно ориентиран, следователно изобилстващ от топла естествена светлина през по-голямата част от деня, което го прави изключително просторен. Дизайнерите се постарали да запазят цветовата гама възможно най-семпла – почти едноцветна, като са използвани много бели, сиви и черни цветове в съчетание с кафяви тонове и естествения цвят на дървото благодарение, на който мястото е топло и уютно, въпреки неутралното присъствие.

Кухнята е приобщена към дневната, тъй като самата кухня първоначално представлявала тясно и дълго помещение, което самостоятелно било непрактично и неудобно. По този начин е постигнато модерно разпределение на зоните, удобство при престой в кухненската част и много приятни моменти, прекарани от собствениците заедно в новото общо помещение.

В жилището липсват определени места за вградени гардероби, така че се наложило дизайнерите да създадат отделни структури, за да задоволят желанието на собствениците за няколко големи места за съхранение на вещи и дрехи. Така те създали два отделни гардероба – единия в спалнята, а другия в отворения коридор, който умело прикрили със стъклени фасади.

Спалнята следва същия сценарии, изпълнен с тъмни тонове като основната част от жилището. И тук е заложено на усиленото присъствие на дървото, което стопля интериора и създава така необходимия уют. Черно-белите фотографии над голямата спалня създават усещане за неприкосновеност и интимност.