Интериор

Малък мезонет със светъл и просторен интериор в бяло [85 м²]

Автор на този светъл и красив интериор е архитекта Борис Денисюк, представляващ студио buro5. Жилището представлява двустаен мезонет с интересен етажен план, намира се в стара жилищна сграда в Москва и разполагащ с площ от 85 м².

Архитектът успял да убеди своя клиент, че в интериора на такъв тип жилище трябва да се заложи на засилено присъствие на белия цвят, за да подчертае красивите линии. Снежно белите стени, заедно с изобилието от естествена слънчева светлина, идваща от огромните прозорци на две нива и присъствието на под и детайли от естествен дъб са успели да направят интериора много по-просторен и луксозно изглеждащ.

Един от най-забележителните и емблематични детайли, присъстващи в този двуетажен апартамент, е монолитното стълбище с усукани стълби, върху които е изразходвана значителна част от бюджета за цялото жилище. Идеята и реализацията са страхотни и са успели да превърнат стълбището в нещо повече от начин за достъп до втория етаж на жилището.

Първият етаж има площ от 65 квадратни метра, върху които е разположена отворена дневна зона с хол, кухня и трапезария и малка тоалетна, съчетана с мокро помещение. Кухнята е в ниша, а разделението между нея и дневната зона е осъществено посредством преградна стена с отвори, които са се превърнали в удобни рафтове. Благодарение на големия диван в тюркоазено син цвят и шарения килим, помещението избягва от стерилно бялата обстановка и успява да изпъкне със свежо цветно усещане.

Второто ниво е с площ от 20 квадратни метра и е отредено за спалнята и банята с тоалетна, която интересно е разположена зад преграда от стъклени тухли. На този етаж откриваме и малко местенце наречено „машината на времето“ или иначе казано място за четене на книги, което е оборудвано с мек и удобен стол, ниска масичка с лампа и голям рафт за книги в бяло.