Интериор

Нестандартен малък апартамент със светъл и просторен интериор [46 м²]

Ежедневно се възхищаваме на интериорните проекти и техните реализации в различни апартаменти, къщи и обществени сгради. Рядко обаче виждаме реализиран проект на жилищен интериор в помещение, което не е проектирано за живеене изначало. Създаването на дом на място, което не е пригодено да бъде дом е един наистина интересен процес, а крайните резултати често са изненадващо добри, тъй като гъвкавостта на тези пространства е далеч по-голяма в сравнение с конвенционалните жилища.

В редовете и снимките по-долу ще разгледаме един вече реализиран проект на малко жилище, което се е появило на едно крайно необичайно място – бивша пивоварна в Стокхолм, Швеция. Големината на новосъздаденото студио е едва 46 квадратни метра, но благодарение на високите тавани (4.2 м) и големия прозорец, който заема цялата площ на една от стените, пространството изглежда много светло и се усеща далеч по-широко, отколкото е всъщност.

В интериора на жилището ясно изпъква скандинавският стил с елементи от LOFT стила. Снежнобелите стени, съчетани със светлия дъбов паркет и изобилието от естествена слънчева светлина, която докосва всяко кътче от интериора, правят мястото много просторно и уютно.

Както споменахме по-горе, жилището от тип студио е с големина от 46 м² – размер, който е крайно недостатъчен, за да позволи разделението на жилищната площ в отделни помещения. Така всички функционални зони са поместени в общото помещение, като спалнята е разделена от дневната зона посредством голяма стъклена врата, копираща стила на огромния срещуположен прозорец.

Предлагам ви да се средоточите върху изкусните фотографии, които следват и да се потопите в уединената атмосфера и скандинавската идилия, които предлага този страхотен малък апартамент.