България Север

Протест против „Стария завод“ в Трявна

снимка: Коалиция „Промяна“

В началото на седмицата пред сградата на „Стария завод” в Трявна групата общински съветници от коалиция „Промяна“ в местния парламент – Людмил Бучев, Божидар Христов, Димитър Михнев, организираха протест срещу опитите да се реализира порочен по думите им проект.

Протестното действие на тримата местни парламентаристи бе насочено против реконструкцията и преустройството на съществуваща сграда в етнографски комплекс за занаяти. То премина под надслов „Спрете това БЕЗУМИЕ, дами и господа управляващи Трявна!“.

„Действията ни бяха символични, а не масови, засега. Въпреки, че протестът бе в работно време и ден,естествено всеки  добре дошъл да ни подкрепи, за да осветлим тази ставаща все по-съмнителна поръчка на общинското ръководство в Трявна“, заяви един от организаторите на протеста Людмил Бучев.

„Идеята да е в такъв ден и час да могат да дойдат на протеста и да изразят мнението си, както и позицията на държавата и правителството, официално поканените от нас областен управител Невена Петкова и заместник областен управител Мария Пенева. Така също официално бе поканен Дончо Захариев, кмет на община Трявна, за да защити ако иска проекта, чрез който се опитва да усвои отпуснатите от правителството 1 000 000 /един милион/ лева по непрозрачен начин“, коментира още Бучев.

„Нищо от това не се случи. Но се случи нещо много по-важно за нас. Говорихме с много тревненци. Обсъдихме нещата не с администрацията, държавна и местна, а с хората. Някой от разговорите продължиха и след като приключихме с протеста си. Така че ако трябва да кажа нещо от сега, то е, че ние целта, която си бяхме поставили я постигнахме.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730