Интериор

Мансарда на две нива с впечатляващ интериор в черно и бяло

Част от стара тухлена сграда, построена през 1928 година в Гьотеборг, Южна Швеция, тази двуетажна мансарда е с наскоро реновиран интериор, който впечатлява от пръв поглед. Жилището предлага страхотни и желани от всеки собственик на жилище детайли като тераса на покрива с южно изложение и прозорци тип капандури, които окъпват с естествена светлина целия интериор.

Апартаментът е обзаведен с красиви материали и се фокусира върху вечния шведски дизайн. Интериорът е разпределен на две нива, които предлагат страхотни социални зони и функции. Откриваме централно разположена кухня с големи открити пространства, която се свързва с терасата посредством голяма стъклена плъзгаща се врата, която лесно може да направи двете пространства едно цяло. Това от своя страна се превръща в  перфектния сценарии за незабравими вечери с приятели и роднини.

Интересното разположение на пространствата включва две социални зони на двата отделни етажа. Както споменахме по-рано, на долния етаж е разположена просторна отворена кухня, снабдена с голяма трапезарна маса, стилно свързана с терасата, която гледа към вътрешния двор на сградата. На този етаж са разположени спалнята, която се отличава с отделно гардеробно помещение и голямата баня.

Самата спалнята притежава високи тавани и вълнуващи ъгли. Сигурни сме, че тук всеки би имал фантастичен сън, благодарение на голямата надморска височина, а изгледа към града, които предлага вградения прозорец, е великолепен. Гардеробът предлага безценно място за съхранение с предвидени шкафове за дрехи, обувки, чаршафи, кърпи и други лични вещи.

Голямата и луксозна баня е обзаведена много прецизно и то само с качествени материали от Duravit и Hans Grohe. Тук откриваме комбинация от душ и вана, отопляеми релси за кърпи и широка маса с голямо огледало отгоре. Има подово отопление и пералня, умело скрита в големия шкаф срещу мивката. Заложено е на бежово и сиво, които придават топло и хармонично усещане, което в комбинация с димиращото осветление осигурява една много приятна атмосфера.

На втория етаж пък е разположена дневна зона, обградена със стъклени парапети, която предлага удобни мебели за ниско сядане, голям телевизор и изобилие от естествена светлина, идваща от трите големи прозореца над нея.

Целият интериор е изпълнен с бели и други светли тонове, които перфектно рефлектират огромното количество слънчева светлина, постъпваща в помещението. За контраста и динамиката в интериора се грижат черните, сивите и дървените елементи, които присъстват във всеки детайл от пространството, превърнали се в перфектния финален щрих, който прави този интериор толкова дълбок и стилен.