България Север, Спорт

Хитът „Вихър“ (Славяново) започна с нов треньор и обновен състав

Хитът на миналото първенство „Вихър“ (Славяново), който завърши трети през миналото първенство в Северозападната трета лига, започна подготовка за новото първенство с нов старши треньор и обновен състав. Начело на отбора застава бившият футболист на плевенските „Спартак“ и „Белите орли“ Николай Боянов. Той беше помощник на Красимир Бислимов през миналия сезон. Тази вечер Боянов изведе 18 футболисти за началото на лятната подготовка на „Вихър“. На този етап са договорени три приятелски срещи, в които славяновският тим ще гостува на „Партизан“ /Червен бряг/ – 14 юли /събота/, „Трявна“ /Трявна/ – 28 юли /събота/ и „Ботев“ /Луковит/ – 4 август /събота/. Чака се потвърждение за контрола с втория отбор на „Лудогорец“ /Разград/ за 21 юли /събота/. След силното представяне на отбора през миналия шампионат логично към треньори и играчи на клуба има засилен интерес.

„Започваме подготовка за новия сезон в момент, в който отборът ни е в затруднено положение. То е продиктувано от треньорската рокада преди броени дни – сподели играещият президент Светлин Линев. – Броени дни преди да започнем подготовка, научихме от обществеността, че Красимир Бислимов вече ще е треньор на „Спартак“ /Плевен/. Нормален негов избор, но не това беше начинът, по който трябваше да се разделим. Ще разочаровам тези, които очакват да се изкажа негативно срещу него. Напротив, през изминалите три години работихме повече от добре в тон на взаимна коректност. Резултатите показват, че си е свършил добре работата. Пожелавам му да постигне целите, които си е поставил като треньор на Спартак /Плевен/“, заяви Линев. Той внесе яснота и за свършеното по селекцията. „За съжаление липсата на договори в аматьорския футбол между футболист и клуб не позволява да задържим желаните футболисти. Освободихме Любомир Иванов. Траян Димитров и Димитър Димитров предпочетоха „Спартак“ /Плевен/, а Веселин Ганчев – „Партизан“ /Червен бряг/. Преслав Антонов замина за Англия. Направихме възможното Георги Бислимов да остане при нас, но той временно не желае да играе футбол.

На местата на споменатите привлякохме голмайстора Евгени Систов, полузащитниците Славей Байрактаров, Любомир Борисов и Георги Георгиев, защитника Мишо Бъчев и юношата на нашия клуб – вратаря Калоян Димитров. Преговаряме и с още двама играчи с богат опит в професионалния футбол. Целта ни през новия сезон е да запазим нивото и да надградим. Ще е трудно, но ще направим всичко по силите ни“, коментира играещият президент.

Материалът Хитът „Вихър“ (Славяново) започна с нов треньор и обновен състав е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.