MaxiNet | Skener.bg | Seminari.bg | Имейл МаркетингПсихолози Ресторанти

189 шофьори са осъдени за транспортни престъпления по обвинение на прокуратурата

  • 189 шофьори са осъдени за транспортни престъпления по обвинение на прокуратурата
  • 189 шофьори са осъдени за транспортни престъпления по обвинение на прокуратурата
  • 189 шофьори са осъдени за транспортни престъпления по обвинение на прокуратурата

Най-много – 89, са пияните и дрогирани водачи, 33-ма са се качили зад волана без книжки

По обвинение на Районна прокуратура – Плевен 189 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления. В 108 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове.

Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления прокуратурата е внесла в съда 53 споразумения, 95 обвинителни акта и 41 предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност.

Най-много са осъдените лица за шофиране след употреба на алкохол или наркотично вещества – общо 89, от които 49 са шофирали след употреба на алкохол и 40 след употреба на наркотични вещества.

Още 52 водачи са санкционирани за това, че са си служили с контролни знаци, издадени за друг автомобил и с подправени идентификационен номер.

33-ма нарушители са наказани за това, че са управляване на МПС без съответното свидетелство за управление или в срока на изтърпяване на наказание лишаване от право на управление.

По обвинения на прокуратура 8 шофьори са осъдени за това, че при управление на МПС са причинили  имуществени и неимуществени щети и още 7 за противозаконно отнемане на чуждо превозно средство.

Материалът 189 шофьори са осъдени за транспортни престъпления по обвинение на прокуратурата е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.

Споделете

PinIt